Presentació

Castelló de la Plana, 11 de maig de 2012.

Un 12 de maig va nàixer l'escriptor castellonenc Josep Pascual Tirado (1884-1937), autor, entre d'altres, de "Tombatossals. Contalles de la terra" (1930).

Amb aquest bloc, en l'any del 75é aniversari de la mort d'aquest autor de La Plana, els xiquets i les xiquetes del tercer cicle de Primària del CEIP Tombatossals de Castelló, encetem una publicació que poc a poc anirà mostrant el treball d'investigació que des del centre realitzem al voltant de l'obra i la vida del creador de Cagueme, Bufanúvols o Arrancapins.

Esperem que la nostra tasca us siga profitosa i que disculpeu les errades que puguem fer.

Moltes gràcies.

DÍA DE LES LLETRES VALENCIANES

   El 20 de novembre de 1490 eixia d´una imprempta valenciana la primera edició del Tirant lo Blanc, la novel·la cavalleresca de Joanot Martorell considerada com una de les obres cabdals de la literatura universal. Les institucions valencianes sempre han fet referència a ella com l´obra magna de la nostra literatura, obviant en moltes ocasions escriptors d´eixa i d´altres èpoques igualment sobreïxents; tal és la importància que se li ha donat que es va marcar eixa data, la del 20 de novembre, com la del Dia de les Lletres Valencianes.


Font: Levante-emv.com