Presentació

Castelló de la Plana, 11 de maig de 2012.

Un 12 de maig va nàixer l'escriptor castellonenc Josep Pascual Tirado (1884-1937), autor, entre d'altres, de "Tombatossals. Contalles de la terra" (1930).

Amb aquest bloc, en l'any del 75é aniversari de la mort d'aquest autor de La Plana, els xiquets i les xiquetes del tercer cicle de Primària del CEIP Tombatossals de Castelló, encetem una publicació que poc a poc anirà mostrant el treball d'investigació que des del centre realitzem al voltant de l'obra i la vida del creador de Cagueme, Bufanúvols o Arrancapins.

Esperem que la nostra tasca us siga profitosa i que disculpeu les errades que puguem fer.

Moltes gràcies.

Colla Arrancapins

   L'any 2005, eren un grup se 6 amics que els agradava reunir-se i gaudir de les festes de la Magdalena des de feia molts anys. Llavors decidiren fundar una colla, després de rebuscar i proposar diferents noms, es van decidir per "ARRANCAPINS", personatge mitològic de Castelló, de la conlloga de Tombatossals, gegant de pedra de Josep Pascual Tirado.

   Un bon dia van decidir  preparar un vehicle engalanat anomenat "L'Alqueria" per a poder desplaçar-se per diferents punts de la ciutat en les festes de la Magdalena i van participar, junts als altres vehicles de la Federació de Colles, en diversos actes molt entranyables com el Pregó, la Romeria, la Tornà, ...